03:19

Tjatja. Klockan är tre och här ligger jag och leker synsk. Har en känsla av att det är något på gång. Något viktigt. Är spänd till bristningsgränsen. Kanske beror det på sömnbrist, stress eller på att pulsen ökat lite väl mycket i helgen. Eller har jag missat eller glömt något sjukt uppenbart? Ska tillåta mig att ligga och stirra lite på mina rosa väggar i mitt gamla rum och filosofera en kvart, sen ska jag tvinga mig själv att sova. Skulle inte tagit den där sista espresson, har svårare att somna när jag är här. Saknar mitt tjocka duntäcke och mina tusen fluffiga kuddar!

Spåkulan ljuger aldrig!

Du verkar ha lite för många småutgifter så att plånboken tunnas ut. Sluta tröstshoppa.

Sjukt taskig uppmaning. Det är en av de få saker som får mig att känna mig levande just nu. Stå på Kicks och diskutera dyra hudvårdsprodukter och ögonskuggor i en kvart. Matcha drömskor och kläder i huvudet. Dra kortet. Känna på tyget. Passa in outfiten i rätt situation. You name it. Jag gillar allt från oskyldigt fönstershoppande till inköp av basictoppar.

Råkade lura med Vicky, som egentligen MÅSTE PLUGGA, till Nova idag. Hjärtat bultar stenhårt när jag går in i en butik. Så jävla störd jag är.

Har helt enkelt bytt min föredetta favorithobby (jaga killar) mot att jaga kläder. Då vet man iallafall vad man betalar för och investerar i. Dessutom är allting bra så länge det hindrar mig för att göra något dumt.

Har förresten alltid varit ett shoppingmonster, mer eller mindre. Minns en av de gångerna jag som tioåring åkte upp till stockholm till syrran, blev extremt bortskämd, shoppade som dårar och fick syn på en jacka som JAG VAR TVUNGEN ATT HA. Det slutade i en nästintill besatt jakt som pågick i ett x antal timmar. Det finns ingenting så tillfredsställande som att hitta precis det man är ute efter.
Och jag skiter i vad folk tycker. Alla har sina laster, that's it!
Och jag vill absolut inte kalla mig själv shoppaholic. Jag är inget offer. Det är bara ett substitut.

Nu ska jag snart till Malmö och fika med södra sveriges freeeschaste kille. Känner för ett glas vin.

äntligen

Ohlalaaa
Vet ni vad det är för dag idag?

Klart ni vet.

Om det inte är så att ni alltid har en strålande ekonomi och makten att äta vad ni vill till frukost. Gick och köpte frukost idag; soyayoghurt med vaniljsmak och tunnbrödsrullar med fullkorn, ost och gurka!

Det joihgsireog i munnen som man säger när man är grov i munnen och så upphetsad av situationen att man knappt vet var man ska ta vägen.

Har avnjutit denna fantastiska morgonstund med cosmo (asså inte drinken, några gränser finns det även i min lönevärld)

Nu ska jag glo på förmiddagstwinpeaks med korridoren. Är värt ett nytt ord, helt klart!

I curse the day you were born

Sitter och laddar inför att ringa polisen. Igen. Har gjort det två gånger för mycket sedan jag flyttade hit. Jävla skitlund. Har lycktats ha min cykel ifred fram tills nu.
Lite ironiskt eftersom jag tänkte flytta hem den om en vecka.

Har allvarliga funderingar på att gå ut och låna en själv eftersom alla verkar dela på allting här ändå.

Bara att ta med sig en tång och ett gott humör och knata iväg till stationen. Kanske en mellanstadieskola, för ungar är ju rätt slarviga med att låsa sina cyklar. Kan ju passa på att slå ner någon som är mindre än mig också när jag ändå är på gång. Skönt att utöva lite makt liksom.

Eller också anlitar jag någon som kör skåpbil så att jag kan åka omkring och bara langa in cykel efter cykel. Sen kan jag sälja hela högen dyrt i någon skum jävla förort i malmö tillsammans med min värdighet.

Jag är på det här med solidaritet, Robin Hood och grejer. Dela med sig liksom.
MEN NÅGON JÄVLA GRÄNS FÅR DET FAKTISKT FINNAS!


sju sorger

Känner mig totalt omotiverad att städa upp i min klädborg.
Tror inte att det finns en enda kvadratmeter som det inte ligger kläder på. Tänkte ju preciiis börja städa när jag blev informerad om att solen sken.

Ingenting känns sådär jättemeningsfullt faktiskt eftersom jag flyttar snart ändå. Idiotiskt att tänka så, men samtidigt bra.
Då kanske jag börjar vantrivas något så fruktansvärt i Lund att det helt plötsligt känns skitkul att dela stad med någon som jag aktivt försöker undvika.
Bara tanken ger mig en isklump i magen.
Funderar på om jag ska ta ytterliggare en joggingtur idag. Bara ett kilo kvar, sen har jag raderat ett tvåårigt förhållande från min kropp. HELL YEAH!

livet är underbart

Idag har jag shoppat konserver, 500 gram fullkornspasta och en ful slips på second hand. Det blev tre matlådor som jag tänker äta långsamt med största vördnad under de fem resterande dagarna i fattigdom.

Väntar på att Vicky ska komma upp med spritrester sedan valborg och massa nördkläder som jag ska försöka bära upp imorgon på nördsittningen.


väntar intensivt

Väntar otåligt. 19 dagars försening, typ värre än SJ- tågen. Iiiiinte okej.

MEN.

Mitt paket kom dock NÄSTAN idag. Stört att tänka nästan när man fick ett vanligt jävla kreditkort istället för mina "gåvor" från nelly.com.

Det var som världens mest tragiska julafton. Väntade på att kvantumbruden skulle komma tillbaka med värsta paketet när jag lyckligt slängt upp avin på disken.

MEN ICKE!

Det var inte DEN avin, utan ett vanligt vitt kuvert.
Dog lite.
Varför skickar man ut en avi på ett satans kuvert samtidigt som jag väntar paket?
Sååå nära.

NEJ.

Det blir inte NÄRA BARA FÖR ATT MAN SJÄLV INBILLADE SIG SAKER.
När tusan ska jag få in det i mitt huvud?!

b
b
b
b
b
b
b



Älskar måndagar

Det är väldigt stressande att åka stadsbuss. Trots att jag räknat med eventuella förseningar och passat tidsintervaller slutar det alltid med att man sitter och håller på att explodera av stressreaktioner och irritation. Idag var det extra roligt eftersom hörluren till mp3 på höger öra bestämde sig för att lägga av samtidigt som damen bredvid får för sig att börja sjunga. En psykiskt påfrestande melodi i mitt högra öra mellan jaktfalksvägen och viktoriagatan alltså. Livet är en fest. Bör tillägga att jag höll på att bli påkörd när jag småsprang över vägen mot stationen eftersom halvnakna män med halvfräscha thailandstatueringar höll på att asfaltera om trottoaren. Herr taxichaufför tyckte uppenbarligen att det var kul. Nu är det lundtime för min del. Massa plugg i, sol och ikväll broccolisoppa hos världens coolaste granne.

aj som fan

tycker att livet är ganska orättvist. finns folk som sköter sig så jääääävla dåligt,

bksvdbfaknmres
gbvsdsngvfdsbgrenhhbgjm
fsgdnhdbgsfvdgbnh
sdgnhbgfndhbgv
fdshmjnbvgthrs
bahsnmjtehrsgvfzbgnhdy
dzbgnhyjshrtgzbgxfhy
hdjnhtdsubgrfvzgnfhrhs
fdzthsbryjsrtbg


men inte fan är det dom som är ensamma.

nu dör jag.

kvällsklump

Det finns fortfarande stunder när man får ett slag i magen och inte fattar vad som har hänt eller vad man har gjort.
Händer oftast när man lyssnar på "fel" musik eller när man tittar ut genom det lilla fönstret i hallen och får en stark känlsa av att någon borde ringa på.
Whatever. Nu får jag bara ge mig. Tror helt enkelt att jag känner mig lite rotlös. Klart att man får tillbaka massa minnen när man drar till halmstad hela tiden.
Sorry för att jag är pest och sånt, men det går mot ljusare tider.
Första juli är jag lycklig, fri och hemma.
I september har jag en fot på det säkra och en på det nya.
I oktober kommer stan inte kännas så förtvivlat liten.
I december kan jag gasa, bromsa, svänga (med en bil)
Och om ett år eller två kommer det här vara över.


satan i gatan

Håller i dagarna på med att knarka veronica maggios nya album.
Inte för att vara sån (jag vet att det inte är asballt), men det är ju ba sååå bra! Är svinrädd för att lyssna sönder, har redan pajat min älskade judas.

Blir mer dramatisk än vanligt av arg/ledsen/sentimental tjej som sjunger arga/ledsna/sentimentala texter, och i kombination med min pånyttfödda besatthet av Sex and the City samt 12 dagars delaaaay så blir det...tjjaaaa... lite humörsvängningar.

Så här är det vilt vill jag lova.

När jag vaknade i morse hade jag min filt i ett stenhårt famntag. Stabilt, Maja. Jääävligt stabilt.

Har fått en presse av gud också. En mening, enligt en viss religiös grupp. En uppmaning, alternativt prövning enligt en annan. Ett straff, enligt den icke så omfattande.
Inte så att jag jämför egyptens gräshoppor med våra mjölbaggar som slagit läger i vårt kök, men ibland har man fan bara liiite dålig distans till allting.

Jag känner iallafall spontant att jag inte vill ha döda djur, grisar som mjölbaggar, i min mat.



RSS 2.0